SKOMPONUJ MAZURKA NA ŚWIĘTA

Warsztaty kulinarno-artystyczne
sobota, 17 marca, 11.00-13.00


Kunszt wielkanocnych mazurków związany jest nie tylko z ich smakiem, ale także wyglądem. Przekonali się o tym uczestnicy przedświątecznych warsztatów kulinarno-artystycznych (food-designu), które poprowadziła artystka dizajnerka Lucyna Wylon.

Uczestnicy zajęć przygotowali i udekorowali - przy użyciu bakalii i jadalnych kwiatów - trzy ciasta. Były to mazurek komorowski (krówkowo-czekoladowy), mazurek różany i mazurek daktylowy. Na koniec nastąpiła degustacja wykonanych „dzieł" food-designu.

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

Warsztaty z komponowania mazurków. Fot. G. Cybulska

 

________________________________________________________________

 

Liczba miejsc ograniczona; koszt udziału: 15 zł od osoby, 20 zł od rodzica z dzieckiem. Uwaga: dzieci tylko pod opieką dorosłych.
Obowiązują zapisy w sekretariacie galerii pod nr tel. 33 812 58 61 lub mailowo: info@galeriabielska.pl oraz przedpłata na konto galerii.